FAKTA

Hummeren har en pudsig måde at vokse på; det sker ved, at den skifter skal. Igennem det første leveår skifter den op til 6 gange, mens ældre hummere kun skifter skal én gang om året. Når en hummer mister kloen, vokser en ny ud igen. Når hummeren koges, skifter den farve fra blåsort til rød.

 

KENDETEGN

Hummere varierer meget i farven. Normalt er de blåsorte, men nogle er grønlige – ja, selv hvidlige arter findes. Hummeren har to store klosakse. Tidligere blev det påstået, at man kunne skelne en europæisk hummer fra en amerikansk (Homarus americanus) på den venstre klosaks, som på den europæiske art var større end den højre. Det har imidlertid vist sig ikke at passe. Under halen sidder halefødderne. Hannens forreste halefødder er stive, og hunnens er bløde. Hummeren betragtes som havets “tournedos” med sit lækre hvide kød. Imidlertid er det bedst at undgå at spise hummeren lige efter den har skiftet skal, da kødet så er noget vandet. Hummer er en meget dyr spise.

 

SMAG

Hummer smager vidunderligt af hav og sødme, og man behøver ikke så meget, før tilfredsheden melder sig. Heldigvis for det, det er nemlig kun en femtedel af hummeren, der er kød …