Østersen (ostrea edulis) er fanget i Limfjorden og er ”den oprindelige Europæiske østers” Limfjordsøsters® er det navn som brander østersen fra Glyngøre Shellfish.
Glyngøre Shellfish er beliggende på Glyngøre Havn. Her landes og modtages de fleste østers, opbevares i store saltvandsbassiner med konstant rent Fjordvand til de pakkes og sælges.
Den danske Krones eneret på østersfiskeriet blev påbudt i år 1557 af Frederik den Anden. Grundloven og folkestyret betød ikke, at den enevældige konges særlige rettigheder forsvandt. De blev i 1849 overdraget til Staten, østersfiskeriet blev herefter forpagtet ud. Sidst i 1800 tallet fik en fiskeeksportør fra Glyngøre monopol på at fiske østersen og i starten af 1900-tallet fik Østers kompagniet monopol på at fiske østers og opsagde kontrakten i 1984. Staten har nu retten til østersfiskeriet, hvor det er Fiskeridirektoratet som har givet særlige personlige licenser til østersfiskeriet i Limfjorden. Glyngøre Shellfish er beliggende på Glyngøre Havn. Her landes og modtages de fleste østers, opbevares i store saltvandsbassiner med konstant rent Fjordvand til de pakkes og sælges. Mange østers sælges direkte til eksport. Ordet: Shellfish betyder skaldyr på engelsk. Derfor er vores hjemmeside: danishshellfish.com Vi har østersfiskefartøjet L929 som har fisket østers siden 1914 (billedet på fronten viser fartøjet i (1949-1963-2011).
Pakkes i fustage med tang og samlet i en transportkasse med ispose. Vejledende holdbarhed 10-12 dage på køl, er levende så længe den er lukket.
Efter at have åbnet østersen skal der altid duftes til østersen. Den skal dufte frisk og fersk. Smager den ikke godt spises den ikke.
Der kan være en tangloppe i tang og en børsteorm på en østersskal, begge dele er ikke farlige.
Normal er der ikke, da vi renser inden pakning.